5 leuke kamerplanten voor in de babykamer

5 leuke kamerplanten voor in de babykamer

Als je een babykamer gaat inrichten, dan horen daar vaak geen planten bij. Maar waarom eigenlijk niet? Kamerplanten zorgen ook in babykamers voor veel sfeer. En naast sfeer brengen planten ook nog een betere luchtvochtigheid met zich mee.

1. Bromelia

Ben je op zoek naar wat meer kleur voor in de babykamer? Dan is een Bromelia de perfecte oplossing. Naast het groene blad heeft de Bromelia een gekleurde kelk. Deze kelk komt in vele vormen, maten en kleuren. Vooral rood en roze zijn veelvoorkomende kleuren. Sfeer gegarandeerd!

Een Bromelia behoort tot bloeiende kamerplanten, maar is allesbehalve giftig. Zo is één van de bekendste Bromelia soorten de Ananasplant. Ook leuk om neer te zetten in de babykamer, trouwens!

Het verzorgen van de Bromelia is net als de andere planten in dit lijstje erg eenvoudig. Het is wel belangrijk om regelmatig water te geven via kelk. Mocht dat geen probleem zijn, dan is de Bromelia erg geschikt voor in de babykamer.

 

2. Sansevieria

Wil je een makkelijke kamerplant kopen voor in de babykamer? Dan moet je bij de Sansevieria zijn. Sanseveria's zijn zo makkelijk, dat de plant ook wel de bijnaam Studentenplant heeft gekregen. En dat zegt al heel wat!

Naast dat de verzorging erg makkelijk is, behoren Sansevieria’s ook tot het lijstje kindvriendelijke planten. Dit houdt in dat een Sansevieria niet giftig is. Ook erg handig als je huisdieren hebt!

Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, heeft de Sansevieria ook een nog een luchtzuiverende functie. De plant zet overdag zijn huidmondjes open om CO2 om te zetten in zuurstof.

3. Zamioculcas (ZZ plant)

Net als de Sansevieria is de Zamioculcas perfect als je niet zo handig bent met planten. Of de plant nu op een lichte of een donkere standplaats staat, het maakt hem niet zoveel uit. Ook heeft de plant maar weinig water nodig. Ofewel, een sterke kamerplant ideaal voor een kinderkamer.

De Zamioculcas heeft blad met een opvallend zigzagpatroon. Daarom wordt de plant ook wel de ZZ plant genoemd. Door de bladvorm van de Zamioculcas creëer je in babykamer een echte eyecatcher.

4. Graslelie

Mocht je niet zo’n grote babykamer hebben, dan is de Graslelie ideaal. De plant kun je namelijk ook als hangplant gebruiken. Zo weet je zeker dat er geen nieuwsgierige handjes in de buurt van de plant komen.

Een Graslelie is erg eenvoudig in onderhoud. De plant verlangt voornamelijk naar water. Veel meer vraagt de plant eigenlijk niet van je. Als een Graslelie in de babykamer wil zetten of hangen, dan is een plekje met indirect zonlicht het beste. Daar wordt de Graslelie erg gelukkig van.

5. Luchtplanten

Wil je het eerst wat kleiner aanpakken? Dan is een luchtplant ook zeker een goed idee voor de babykamer.

Luchtplanten zijn zo makkelijk in de verzorging, dat je ze gerust enkele weken kunt vergeten. Een luchtplant heeft namelijk geen wortels. En dus ook geen bloempot nodig.

Het verzorgen van een luchtplant is dan ook enorm eenvoudig. Je hebt enkel een plantenspuit nodig en wat indirect zonlicht. Als je regelmatig even langsloopt en de luchtplant besproeit met wat water, dan ben je eigenlijk al klaar. Een luchtplant leeft grotendeels, zoals zijn naam al doet vermoeden, van lucht.

Een luchtplant komt het beste tot zijn recht op een wandplank of op de vensterbank onder een stolp. Waar je de luchtplant ook neerlegt, de babykamer wordt er alleen maar sfeervoller van.

Dit blog is geschreven door Danique van Studioplant

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »