5 redenen om voor houten speelgoed te kiezen

5 redenen om voor houten speelgoed te kiezen

Steeds meer ouders en kinderdagverblijven kiezen er bewust voor om plastic speelgoed te vervangen door speelgoed van hout.

Wij vinden dit een goede ontwikkeling en leggen graag aan jou uit waarom. Wist je bijvoorbeeld dat je met houten speelgoed veel meer de fantasie van kinderen stimuleert?

Hieronder lees je nog 4 andere redenen om voor houten speelgoed te kiezen.

1. Hout is vrij van kunstmatige stoffen
Plastic speelgoed is niet alleen vervaardigd met behulp van chemische stoffen, maar ook het materiaal zelf bevat vaak niet-biologische stoffen zoals PVC en BPA. Speelgoed van hout is volledig ecologisch. Vaak wordt ook natuurlijke inkt gebruikt om het hout te kleuren. Helemaal veilig dus voor baby's en kinderen!

2. Hout is duurzaam en gaat lang mee
Plastic speelgoed is goedkoper, maar gaat ook minder lang mee. Lampjes en geluidjes gaan kapot en het plastic scheurt en verkleurt naarmate de tijd verstrijkt. Hout is een duurzaam product dat generaties lang meegaat.3. Houten speelgoed is veilig
Van houten speelgoed bijten kinderen geen stukjes af en het bevat geen kleine onderdelen die los gepeuterd kunnen worden. Je kleintje kan hier dus helemaal veilig mee spelen!

4. Houten speelgoed stimuleert de fantasie
Doordat houten speelgoed vaak simpeler is qua vormgeving en kleuren, stimuleert het de fantasie en creativiteit van kinderen. Je kunt niet op een knop drukken waardoor er van alles gebeurt. Er is wat denkwerk nodig om er mee te spelen, wat zorgt voor een actieve geest tijdens het spel.5. Houten speelgoed is gewoon mooi!
Houten speelgoed is rustig qua design, de kleuren zijn mooi en gedekt en de vormen zacht. Het is daarom ook heel geschikt om neer te zetten op een plankje en misstaat ook niet in de woonkamer. Iets leuks voor de kinderen en iets moois voor de ouders!


Ook overtuigd?

>>> SHOP HOUTEN SPEELGOED <<< 

Reacties

  1. Joyce Joyce

    Houten speelgoederen vind ik het handigst. Ik heb zelfs voor mijn jongens een heleboel gekocht bij de <a href="https://www.voordeeldrogisterij.nl/">drogistonline</a>.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »