5x Dit neem je mee op kraamvisite als je indruk wilt maken (low budget!)

5x Dit neem je mee op kraamvisite als je indruk wilt maken (low budget!)

De kraamtijd is voor de kersverse ouders een drukke, vermoeiende en bijzondere tijd. Ze moeten wennen aan een nieuwe baby in het gezin, een nieuw ritme en weinig slaap. En dan komt er ook nog bijna dagelijks kraamvisite.

Elke visite neemt een cadeautje mee en na enkele weken is de baby gezegend met een goed gevulde kledingkast, knuffels, rammelaars en genoeg speelgoed voor het komende jaar. Als je zelf op kraamvisite gaat, denk je daar vaak niet over na. Je kiest een leuk cadeautje voor de baby uit, eet beschuit met muisjes en gaat op tijd weer naar huis.

Wist je dat je het ook anders kunt doen? Door iets mee te nemen waar je de nieuwe ouders écht mee kunt verrassen? Dit hoeft niet veel geld te kosten, je moet alleen even buiten de box denken.

Hieronder lees je 5 kleine tips. Probeer er de volgende keer een uit en wij weten zeker dat de nieuwe ouders dit niet meer zullen vergeten!

1. Een avondmaaltijd

Koken in de kraamtijd is een grote uitdaging. De baby bepaalt het ritme en het zorgen voor jezelf schiet er tussen de visite door dan ook vaak bij in. Neem daarom eens een pan spaghetti, een ovenschotel of in de zomer een lekkere salade mee voor nieuwe ouders. Ze zullen je hier heel dankbaar voor zijn en hoeven in ieder geval één dag niet meer aan koken te denken.

2. Een kleinigheidje voor de nieuwe mama

De pasgeboren baby heeft zijn geboorte voor het grootste deel te danken aan zijn mama. Ze heeft iets ingrijpends meegemaakt, is lichamelijk nog herstellende van zwangerschap en bevalling en heeft veel te verwerken. Geef haar daarom iets kleins, zoals chocola, badschuim of een tijdschrift. Tussen alle cadeaus voor de baby zal de mama dit zeker waarderen!

3. Een cadeautje met naam

De ouders hebben de naam van de baby met zorg uitgekozen en zijn daar trots op. Hoe leuk is het dan voor ze als ze iets krijgen waar deze naam op staat? Denk aan een naamposter, een gepersonaliseerd voorleesboekje, een romper of houten hanger. Of download een gratis printable met de naam er op en doe dit in een fotolijstje. Ook kun je iets kopen waar de eerste letter van de naam op staat, zoals een houten letter of geef ze een lightbox en zet daar de naam in met bijvoorbeeld de geboortedatum!

4. Iets kleins voor het broertje of zusje

Heeft de baby een oudere broer of zus? Ook andere kinderen in het gezin gaan door een bijzondere tijd. Ze moeten wennen aan de baby en krijgen even wat minder aandacht. Neem daarom voor het broertje of zusje iets kleins mee, zoals een kleurplaat, stickers of ander klein speelgoed. Of wat denk je van een oorkonde voor de liefste broer of zus? Die print je gemakkelijk uit en zal door wat oudere kindjes (én door de ouders) zeker speciaal worden gevonden!

5. Een foto van de baby

De nieuwe ouders hebben hun pasgeboren zoon of dochter vast al eens (of vaker) voorgesteld via social media. Laat de eerste foto('s) die ze deelden afdrukken en doe deze in een leuk lijstje. Dit hebben de ouders zelf namelijk vast nog niet gedaan. Een persoonlijker cadeau is er niet!

 

We zijn benieuwd of je hierdoor geïnspireerd bent geraakt. Ben je nog op zoek naar een cadeautje voor de baby? Kijk dan eens tussen onze kraamcadeau tips voor jongens of voor meisjes.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »