Babynestjes: alles over dé nieuwe trend uit Scandinavië

Babynestjes: alles over dé nieuwe trend uit Scandinavië

Dé nieuwste musthave voor pasgeboren baby’s is ongetwijfeld het babynestje. Overgewaaid uit Scandinavië is dit product nu ook op de Nederlandse markt populair aan het worden.

In dit artikel lees je over wat het is, waarvoor je het gebruikt en wat de voordelen zijn voor jouw baby.

Wat zijn babynestjes?

De naam zegt het eigenlijk al. Een babynestje, ook wel ‘cozy nest’ genoemd, is een mobiel ‘nestje’ waar jouw baby in kan liggen. Het draagbare wiegje heeft een afmeting die geschikt is voor baby’s van 0 tot ongeveer 6 maanden, afhankelijk van de grootte van de baby.

Het nestje bestaat uit een matrasje, vaak gevuld met polyester, met opstaande rand. Eromheen zit een hoes van (bij voorkeur organisch) katoen met trekkoord of riempje om het strak te trekken. De hoes kun je er af halen en wassen en is verkrijgbaar in verschillende leuke prints.


 

 

Waarvoor gebruik je een babynestje?

Een babynestje is ontwikkeld voor het veilig laten slapen van jouw baby. Baby’s hebben in de eerste maanden na de geboorte behoefte aan de warmte en het geborgen gevoel zoals ze ook in de baarmoeder hadden. Met een babynestje kun je jouw baby altijd dicht bij jou laten slapen. Leg het nestje bij je in bed of naast je in een wiegje. Ook kun je het gebruiken op de bank, in de box of voor onderweg. Als je baby eenmaal een vertrouwd gevoel van het nestje krijgt, zal het er op alle plekken heerlijk in slapen.

Naast slapen is het nestje ook ideaal voor het leren spelen op de buik als een baby een aantal maanden oud is. Door je baby met de armen op de rand van het babynestje te laten leunen, ontwikkelt het motorische controle en kracht. Ook is een babynestje handig om je baby er in te verschonen.

Uiteraard is het wel belangrijk om het nestje altijd onder toezicht te gebruiken.

 

 

Wat zijn de voordelen van een babynestje?

De belangrijkste voordelen van een babynestje zijn:

Veilig samen slapen
Dit bevordert de band tussen ouders en kind. Het horen van de ademhaling en het hartritme van de moeder heeft een kalmerende werking op de baby. Daarnaast voorkomt de opstaande rand van het babynestje dat je baby omrolt, zich stoot of tegen de harde rand van het wiegje aan komt te liggen.

Soepele overgang van baarmoeder naar wiegje
Het nestje bootst de warmte en geborgenheid van de baarmoeder na.

Een fijne slaapplaats voor onderweg
Een babynestje is ideaal om mee te nemen op reis. Jouw baby heeft altijd en overal het vertrouwde gevoel van het nestje en je bent niet afhankelijk van slaapplaatsen elders.

Overal in huis een zachte plek om te liggen en spelen
Op de bank, in de box, op tafel of op de grond: jouw baby ligt altijd zacht en beschermd in het babynestje.


Wij vinden het écht een uitvinding en een musthave om toe te voegen aan de baby uitzetlijst! Ben jij ook overtuigd?

Shop onze babynestjes hier.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »