Interview met Sinterklaas

Interview met Sinterklaas

Sinterklaas is weer in het land en wij hebben hem meteen wat vragen gesteld. Hoe gaat het met de voorbereidingen? Wat zien we dit jaar allemaal op de verlanglijstjes? En hoe zorg je nou voor een stressloze 5 december?

Sinterklaas geeft antwoord op al onze vragen!

Hoe gaat het tot dusver met de voorbereidingen voor 5 december?

Sinterklaas: "We zijn al druk bezig met het doen van de juiste inkopen. Het is wat met al die verlanglijstjes! Inkopen doe ik het liefst op tijd want ik zie dat sommige populaire producten razendsnel uitverkocht raken. Logisch ook, want dat zijn vaak prachtige spulletjes.

Gelukkig denken de winkels van tegenwoordig goed met mij mee en doen ze er alles aan om hun voorraad op peil te houden. Tot nu toe verlopen de voorbereidingen dus volgens planning, het is weer één groot feest!"

Welke producten ziet u nu veel op de verlanglijstjes staan?

Sinterklaas: "Och, we zien zoveel mooi speelgoed op de verlanglijstjes! Het speelgoed van tegenwoordig is namelijk niet alleen leerzaam en leuk maar ook vaak prachtig om te zien. Zelf ben ik fan van houten speelgoed, dat doet me aan vroeger denken. En kinderen kunnen daar zo lekker hun fantasie op los laten.

Ik merk ook dat ouders dit vaak leuk vinden om te geven omdat ze het stiekem zelf erg mooi vinden om te zien! Dit zie ik dus vaak op verlanglijstjes dit jaar, bijvoorbeeld in de vorm van puzzels, houten dieren of gezellige spulletjes voor in het keukentje. Enig spul allemaal!"

Wat zijn nu echt producten waar stoere jongens blij van worden?

Sinterklaas: "Waarom weet ik niet precies maar we zien dit jaar extra veel dino's op de verlanglijstjes. Zo vraagt Jip om dino's van hout die je zelf in elkaar kan zetten. Thomas krijgt een mooie dinosaurus puzzel.

Auto's blijven ook altijd gewild, maar dan kies ik wel het liefst voor extra bijzondere exemplaren. Ik zag bijvoorbeeld een setje met retro autootjes, geweldig! Helemaal uit mijn tijd. Deze krijgen Sem, Pieter én Vince!"

En wat krijgen kleine meisjes het liefst?

Sinterklaas: "Die lieve kleine meisjes spelen altijd zo fijn met een theesetje. Ze eten er dan zogenaamd koekjes, taartjes en bonbonnetjes bij. Heerlijk vind ik dat om te zien.

Ik zag in verschillende tijdschriften dit jaar ook een enig setje met 6 ijsjes van hout. Die geef ik aan Sarah en Isa. En Fleur schreef over een koffiemachine van hout, zodat ze net als haar ouders zelf koffie kan zetten. Dit vond ik toch leuk! Die krijgt ze daarom zéker dit jaar."

Baby's kunnen natuurlijk nog niet zelf een verlanglijstje maken. Wat geeft u dit jaar aan de allerkleinsten?

Sinterklaas: "Kleine baby's moeten goed verzorgd worden dus ik geef hen graag fijne verzorgingsproducten. Zoals mooie hydrofiele doeken, van die lekkere zachte. Ik heb ook al veel konijn rammelaars ingepakt. Die zijn er namelijk in allerlei kleuren en hebben knisper-oren zodat de kleintjes er fijn mee kunnen spelen.

Ook geef ik graag wat handigs voor aan tafel. Ik zag eetsetjes met prachtige prints. Zo'n leuk cadeau vind ik dat. Die geef ik daarom aan de pasgeboren Tom en Julie. En voor de knoeipoetser Siem heb ik een mooie slab ingepakt. Die komt vast en zeker goed van pas!"

Het voorbereiden voor 5 december kan best wat stress veroorzaken voor ouders. Wat zijn uw tips voor een stressloze Sinterklaasavond?

Sinterklaas: "Ik zeg altijd maar zo: er zijn twee simpele oplossingen tegen 5 december-stress. Ten eerste: begin op tijd! Je kunt maar beter in november al starten met de voorbereidingen zodat je het weekend voor de feestelijke avond tijd hebt om lekker samen pepernoten te bakken en het huis te versieren.

Tip twee is: wil je Sint helpen met het kopen van cadeautjes? Shop dan lekker online. Er zijn tegenwoordig zoveel leuke webwinkels. Zij hebben de leukste producten voor jou uitgezocht én je hoeft er niet voor de drukke stad in. Ideaal vind ik het. Ja, ik ben best een moderne Sint hoor!"

En hoe zit het eigenlijk met het inpakken van cadeautjes? Doet u dat allemaal zelf?

Sinterklaas: "Nu ga ik een geheim verklappen... Niet doorvertellen hoor, maar ik heb hier het liefst een beetje hulp bij. Ik heb het al druk genoeg namelijk.

Gelukkig ken ik een webwinkel, Mini & Momo heet die, en daar kun je bij elk product dat je bestelt aanvinken of het ingepakt mag worden voor 5 december. En dan gaan die lieve dames, Anoek en Marieke heten ze, voor mij aan de slag en pakken ze elk pakje prachtig in. Je ziet gewoon dat ze daar heel veel liefde in stoppen, geweldig vind ik dat! En erg makkelijk voor mij."

Als afsluiter: heeft u nog een cadeautip waar élk kind, jong en oud, blij van wordt?

Sinterklaas: "Nou ik zag toch iets grappigs. Echt iets dat zowel jongens als meisjes leuk vinden om te krijgen! Namelijk een fotocamera die helemaal van hout is gemaakt. Je hebt ze in verschillende kleuren en weet je wat ik nou zo bijzonder vind? Op de achterkant zit een schermpje van krijtbord waarop je dus je zelfgemaakte foto kunt tekenen. Dat is toch te gek?

Ik weet zeker dat Teun foto's gaat maken van poes Stip. Hij krijgt daarom een grijze camera. En die lieve Lise houdt zo van bloemen. Als ik haar een roze camera geef, gaat ze vast mooie bloemen fotograferen en tekenen!"

Wij danken Sinterklaas voor dit interview en wensen hem een fijne verjaardag! Heb jij nog een andere vraag voor Sinterklaas? Laat het ons weten via [email protected] en we doen er alles aan om jouw vraag door de Sint te laten beantwoorden!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »