Ons eigen merk!

Ons eigen merk!

In dit artikel lees je meer over ons grote nieuws: wij hebben een eigen merk!

Super trots zijn wij om, na maanden van voorbereiding, te kunnen vertellen dat we een eigen merk hebben opgericht! Het ontstaan van een idee, het nemen van de stap om het daadwerkelijk te gaan doen en uiteindelijk het vasthouden van ons eerste eigen product is zó ontzettend cool. We vertellen je snel meer.

Het ontstaan van Maan Amsterdam

Regelmatig gaan wij samen een weekendje weg. Om te brainstormen over onze winkel en strategie, om wat werk te verzetten samen en uiteraard om veel lol te hebben. Begin dit jaar waren we in Amsterdam en tijdens een lunch deelden wij onze ambities om ooit een eigen productlijn te beginnen. Beide hadden we direct een goed gevoel over wat het eerste product moest zijn: een zwangerschapsdagboek. Hier hadden we namelijk al een tijdje ideeën over die we bundelden en waar we het direct over eens waren. We zagen het boek eigenlijk gelijk voor ons! 

Overtuigd van het idee besloten we eerst een merknaam te bedenken. We waren er verrassend snel uit. Een maan staat niet alleen symbool voor de vrouw en het moederschap, het is ook een samenvoegsel van de eerste letters van onze voornamen: Marieke en Anoek. En omdat we op dat moment in Amsterdam waren, besloten we dat Maan Amsterdam dé naam is voor ons merk.

Het ontwerpproces

Met het idee op zak, de teksten geschreven en een behoorlijk wat lef namen wij contact op met Joyce, vormgever en fotograaf én eigenaresse van Mint Creatieve Studio. Of ze wilde helpen de ideeën die in ons hoofd zaten vorm te geven. Na een brainstormsessie stond het concept als een huis en na een paar maanden hard werken kregen wij de eerste proefdruk van ons zwangerschapsdagboek in handen. Wow, is dit echt óns boek? Nog wat laatste puntjes op de i en de drukkerij kreeg van ons een go om te gaan produceren. Onwijs spannend natuurlijk!

Ondertussen registreerden we Maan Amsterdam als merk, kregen we een eigen ISBN-nummer (want als wij iets doen, doen we het meteen goed ;) ), bestelden we stickers en bereidden we de lancering voor. Op 21 juli 2017 was het zover: onze boeken werden geleverd! Wat een feestje was dat.

Het Maan Amsterdam Zwangerschapsdagboek

Waarom een zwangerschapsdagboek? Een zwangerschap is het begin van nieuw leven dus wij vonden dat als je een collectie gericht op baby's en hun mama's maakt, het hier al moet beginnen. Bovendien hadden wij een visie over hoe ons ideale zwangerschapsdagboek eruit zou moeten zien. En die bestond nog niet! 

In onze ogen moet een product een wow-gevoel geven. De zwangerschap en babytijd is bijzonder en gaat snel voorbij. We willen aanstaande moeders daarom de liefde en die roze wolk geven die ze verdienen. 'Mijn zwangerschapsdagboek' van Maan Amsterdam is dan ook vormgegeven met zachte pastelkleuren, heeft een rustige layout en is voorzien van lieve illustraties en leuke quotes. Zo ziet elke week in het boek er verrassend uit! Wij keken ook goed naar de kwaliteit. Dit wordt immers een boek dat je veelvuldig open slaat en bovendien lang gaat bewaren. Het heeft daarom een hardcover met leeslint en is gemaakt van stevig 200 grams papier.

In het boek kun je elke week een paar vragen beantwoorden. Bijvoorbeeld over hoe jij je voelt, over de echo's, tips van de verloskundige, maar ook over de babykamer, over wat jou bezig houdt en waar je naar uit kijkt. Er is tevens voldoende ruimte om zelf te schrijven wat je wilt en om foto's in te plakken, bijvoorbeeld van echo's maar ook inspiratiefoto's voor het geboortekaartje of de babykamer. Verder bevat het achterin handige checklists en is er ruimte om belangrijke gegevens te noteren. Zo maak je voor jezelf, én voor later, een mooi herinneringenboek.

 

Benieuwd?

Benieuwd geworden naar het Maan Amsterdam zwangerschapsdagboek? Je kunt het hier bekijken en bestellen voor €29,95.

Laat je ons even weten wat je er van vindt? Dan gaan wij ondertussen verder met het ontwerpproces van ons tweede product!

Dankjewel voor jullie support en liefs,
Anoek en Marieke

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »