Waarom organisch katoen het beste is voor jouw baby

  • Geplaatst op
  • Door Marieke
  • 0
Waarom organisch katoen het beste is voor jouw baby

Steeds meer fabrikanten van baby- en kinderkleding, bedtextiel, knuffels en swaddles maken gebruik van organisch katoen. Gelukkig maar, want dit is voor een baby het beste. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen organisch katoen en normaal katoen?

 

De productie van katoen

Katoen is van oudsher de meest gebruikte grondstof voor de productie van textiel. En nu nog steeds is de helft van alle kleding gemaakt van katoen. Je kunt je voorstellen dat er wereldwijd dus enorme hoeveelheden katoen nodig zijn. Helaas is de teelt van katoen is niet bepaald milieuvriendelijk. Bijna 20% van alle gebruikte chemische bestrijdingsmiddelen wordt gebruikt bij de teelt van katoen!

Organisch (ook wel biologisch) katoen wordt verbouwd zonder die chemische bestrijdingsmiddelen zoals pesticiden en insecticiden. Zo wordt voor de bemesting van de grond plantaardig en dierlijk afval gebruikt en worden er insecten ingezet in plaats van bestrijdingsmiddelen. Het katoen wordt ouderwets met de hand geplukt om te voorkomen dat er chemische stoffen nodig zijn bij het machinaal plukken.Op dit moment wordt 0.76% van de katoenproductie in de wereld biologisch geteeld. Maar gelukkig wordt de vraag ernaar steeds groter! Vandaar ook dat organisch katoen iets duurder is dan normaal katoen. De voordelen

Organisch katoen is niet alleen beter voor het milieu maar ook voor jou en jouw baby! Zo is het katoen zachter van structuur, ademt het beter en zit het lekkerder.

Juist voor baby's en kinderen is het super geschikt omdat hun immuunsysteem nog niet volgroeid is. Ze zijn daarom gevoeliger voor allergieën en eczeem. Kinderen met een allergie verdragen biologische baby- en kinderkleding van organisch katoen beter.

Wij vinden het belangrijk om alleen de beste producten te selecteren. Daarom verkopen wij veel producten gemaakt van organisch katoen. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze swaddles, kussens en knuffels!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »